Lichaamstaal en micro expressies 2018-10-15T12:08:55+00:00

Lichaamstaal en micro expressies (4 en 11 december 2018)

Van Der Valk hotel Brussels Airport

De leugen ontmaskerd

Onderzoek heeft aangetoond dat we per dag tussen 4 en 200 onwaarheden horen of vertellen.  Dat zijn niet altijd grote leugens en toch kan het u wel geld kosten als het bijvoorbeeld om een sollicitant gaat die niet de ervaring heeft die u zoekt, medewerkers onwaarheden vertellen of de prijs van uw leverancier in onderhandeling lager had gekund.

Deze interactieve training is een must voor iedere professional en onthult stap voor stap de waarheid over liegen. We onthullen onze geheimen rond politieverhoren, doorvraagtechnieken, taalpatronen en bekijken de rol van micro-expressies.

DOWNLOAD PDF
NU INSCHRIJVEN
workshop opleiding infotopics

PRAKTISCHE INFO

Inschrijvingsbedrag pp

975,00€ (excl 21% BTW)
30 of 40% subsidie via kmo-portefeuille (Registratienr DV.O105311)

Datum

4 en 11 december 2018

Locatie

Van Der Valk hotel Brussels Airport
Culliganlaan 4
1831 Machelen

route

Docenten

Dana Ketels

Extra info

 • Met aanwezigheidsattest in het kader van de permanente vorming
 • Aanvang 9u, einde 17u
 • Lunch: 12u30-13u30

Politie of instanties zoals FBI en CIA hebben allerlei tools en technieken om sneller door de leugen te prikken.  Naast ondervragingstechnieken kunnen ze ook micro expressies lezen.  Deze emotionele lekken op het gezicht zijn onbewust en flitsen aan een razendsnel tempo voorbij.  Ze geven ons informatie over hoe iemand zich echt voelt en wat iemand denkt.

In uw professionele bezigheden is het van groot belang om de echte intenties en motivatie van uw gesprekspartner te doorgronden. Heeft u te maken met weerstand, interesse, betrokkenheid of angst? Subtiele gezichtsexpressies geven u daar cruciale informatie over. Hoe staat een cliënt of medewerker tegenover uw standpunten, advies, coaching, product of beleid? Hoe opgetogen wordt er gereageerd op uw onderhandelingsvoorstel? Hoeveel ongenoegen is er in het team dat u aanstuurt? En spreekt die sollicitant echt wel de waarheid? Micro expressies herkennen is onontbeerlijk bij elke interviewtechniek. Deze interactieve training is een must voor iedere professional en onthult stap voor stap de waarheid over liegen. We onthullen onze geheimen rond politieverhoren, doorvraagtechnieken, taalpatronen en bekijken de rol van micro-expressies. Daarnaast gaan we tijdens deze training dieper in op het liegen zelf en leren we met de BLINK- gesprek techniek om nog meer informatie op het gezicht van uw gesprekspartner te lezen.

Deze training is wetenschappelijk onderbouwd en valt terug op studies en talrijke onderzoeken bv. door Prof. Paul Ekman.

Theorie en praktijk gaan hand in hand. Onze methodieken en tools zoals de BLINK en METV zijn gebaseerd op meer dan 50 jaar wetenschappelijk onderzoek.

Gedurende deze training voorzien wij voor elke deelnemer een login voor de METV-tool. We voorzien een pre-training test en na de training kun je nog een jaar aan de slag met deze tool. Met behulp van video kunt u zich voor én na deze training verder bekwamen in micro-expressies.  Deze tool wordt wereldwijd in business ingezet om leider, onderhandelaars, HR en salesmensen verder te trainen.

Programma

PROGRAMMA ONDERDELEN

 • Wat is een micro-expressie, hoe ziet een micro-expressie eruit en hoe kunnen we een micro-expressie interpreteren?
 • Wat zijn de 7 universele emotionele expressies en welke patronen zie je terug op het gezicht? Wat zijn nog verdere gewaarwordingen in het lichaam tijdens elke micro expressie.
 • Hoe ga je aan de slag met onze METV-trainingstool?
 • Wat zijn naast expressies de belangrijkste (non-verbale) informatiekanalen?
 • Verbale en non-verbale communicatie lekken en hoe herkent u die?
 • Zicht krijgen op de meest gebruikte taalpatronen en ondervragingstechnieken
 • Kennis maken met het lichaamstaal congruentie model, SKAN-methode en Q4 methode
 • Een krachtige manier van communiceren ontdekken dankzij de BLINK-techniek
 • Met praktijk aan de slag gaan tijdens de oefeningen
 • Incongruentie, liegen en lichaamstaal onder spanning
 • Achtergrond over het liegen zelf
 • Leugenquiz
 • BLINK-gesprektechniek om nog sneller te zien wat onze gesprekspartner nu echt voelen.

VOOR DE TRAINING

 • Doe de micro-expressies test. Verzamel ook gerust filmpjes en foto’s die we dan tijdens de training kunnen analyseren

TRAINING

 • MODULE 1: nulmeting MICRO EXPRESSIES, theorie en achtergrond micro expressies van alle 7 emoties, beeldmateriaal spotten en interpreteren, praktische oefening lees het gezicht van uw medecursist. Tweede meting micro expressies
 • MODULE 2: congruentie model, leugenquiz, achtergrond liegen met zijn belangrijkste non-verbale en verbale signalen, beeldmateriaal en interpreteren filmpjes, leugenoefening met uw medecursisten. We kijken naar het verbale stuk, stem, lichaamstaal en subtiele expressies.
 • MODULE 3: Ondervragingstechnieken en BLINK-gesprekstechniek waar je in verbinding met de micro expressies zonder dat de persoon spreekt, kunt zien welke voorkeuren men. Oefening op blink gesprekstechniek met medecursisten en bij vb. sollicitatie en verkoop.

NA DE TRAINING

 • Ga verder aan de slag met de METV-trainingstool waar je verder kunt oefenen met micro-expresseis en gecombineerde micro expressies.

DOEL van de training

Het bewustzijn rond verbale- en non verbale communicatie vergroten om zo het potentieel van de deelnemers te maximaliseren.  Iedereen zal in staat zijn om te ontdekken wat anderen voelen of denken, door te kijken naar hun onbewuste non-verbale en verbale signalen. Deze training behandelt ook de basis van de BLINK-gesprekstechniek ™, zodat u leert antwoorden te krijgen zonder vragen te stellen.

Bijkomend
Deelnemers krijgen na deze opleiding 1 jaar 
online toegang tot de cursus micro expressies en oefeningen om de kennis effectiever in praktijk te brengen

Docent

Deze opleiding wordt gegeven door Dana Ketels, Trainer Partner bij het Centrum voor Lichaamstaal, de meest erkende referentie voor Lichaamstaal in België. Het Centrum voor Lichaamstaal is wereldwijd de grootste in lichaamstaal training voor zakenmensen, met meer dan 50 partners in 20 landen.  De missie van Dana is zowel individuen als organisaties kennis te laten maken met de impact van lichaamstaal op hun persoonlijk- en professioneel leven.  Regelmatig zie je haar lichaamstaal analyses verschijnen in de media.

 

NU INSCHRIJVEN